marina_504 المراقب العام
عدد الرسائل : 487 العمر : 41 تاريخ التسجيل : 20/02/2008
| موضوع: الفول النابت بكذا طريقه الجمعة 4 أبريل - 20:16 | |
| الفول النابت ========= 4 كوب فول نابت2 معلقة زيتملح – فلفل حبهان – مستكةبصلة متوسطةليمونالطريقةانقعى الفول النابت يوم لحد ما تلاقيةطره ونفش صفى المياه من عليه ثم ضعيه فى مصفاه وغطيه بفوطة مبلله او قطعه قماش مستغنيه عنها وكل يوم بللك الفوطة وضعيها عليه لمده ثلاثه ايام حتلاقيه نبت وبعدين قشريةاسلقى الفول النابت وضعى البصلة لحد ما يقرب من السوى اقدحى الزيت وضعى المستكة والحبهان لحد ما ريحتهم تطلع روحى حطة عليهم الشوربة على طول غلوة مع الملح والفلفل عند الغرف اعصرى عليها ليمونالفول النابت بالطحينة 1/2 كيلو فول نابت - بصلة كبيرة2 معلقة خل -ربع راس ثومملح وكمون - بقدونس ماء - طحينهالطريقةقشرى الفول النابت واغسليةضعي فى حلة الفول النابت فى ماء يكفى لتغطيته مع البصلةالمقطعة والثوم على النار لحد ما يستوىصفية من ماء السلق واهرسية نخفف الطحينة بالماء والخل والملح والثوم ونضعها على الفول النابت المهروسوندمجهم كويس ونزينهم بالبقدونس فتة الفول النابت شوربة فول نابت1/2 راس ثوم2 معلقة كبيرة خلعيش ناشف - زيتالطريقةشيلى الفول من الشوربة على جنبقطعى العيش قطع صغيرة ثم صبى علية شوربة الفولالنابت السخنة لحد ما العيش يتشرب غطية بغطاء حلةلمدة 5 دقائق ضعى طبقة من الفول فوق العيشاقدحى الزيت وحمرى فيه الثوم وبعدين ضعى الخل لحد ما يغلى ثم ضعية على الفتةالفول النابت المقلي
كوبايتين فول نابت - كوب عصير طماطم - 5فصوص ثوم مفرومين- بصلة مخرطة صغير - نصف ملعقة كزبرة ناعمة-ملح - فلفل - ملعقة صغيرة بقدونس مخرط صغير -معلقتين زيت الطريقة:نقشر الفول النابت ونغسلهنحمر البصلة المفرومة في الزيت لحد ما تصفر ثم يضاف الثوم المفروم والكزبرةنضع عصير الطماطم ونخليهم على نار هادية لحد ما تتسبك الطماطمثم نضع فيها الفول و نقلبهم حوالى 10 دقائقنزود شوية ماء ويترك على نار متوسطة لحد ما يستوى الفول وزودى شوية ماء كلما احتاجت نضع البقدونس المفروم ونخلية يغلي مع الفول غلوتين و يغرف 0وبالهناء والشفاء0 | |
|