† منتدى القديسة مارينا أميرة الشهيدات †

† منتدى القديسة مارينا أميرة الشهيدات †

منتدى قبطى - أفلام وترانيم وألحان وتسبحة وكليبات ترانيم
 
الرئيسيةس .و .جبحـثالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 الفول النابت بكذا طريقه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
marina_504
المراقب العام
المراقب العام


انثى
عدد الرسائل : 487
العمر : 34
تاريخ التسجيل : 20/02/2008

مُساهمةموضوع: الفول النابت بكذا طريقه   الجمعة 4 أبريل - 20:16

الفول النابت
=========
4 كوب فول نابت
2 معلقة زيت
ملح – فلفل
حبهان – مستكة
بصلة متوسطة
ليمون

الطريقة

انقعى الفول النابت يوم لحد ما تلاقيةطره ونفش صفى المياه من عليه ثم ضعيه فى مصفاه وغطيه بفوطة مبلله او قطعه قماش مستغنيه عنها وكل يوم بللك الفوطة وضعيها عليه لمده ثلاثه ايام حتلاقيه نبت وبعدين قشرية
اسلقى الفول النابت وضعى البصلة لحد ما يقرب من السوى
اقدحى الزيت وضعى المستكة والحبهان لحد ما ريحتهم تطلع
روحى حطة عليهم الشوربة على طول غلوة مع الملح والفلفل
عند الغرف اعصرى عليها ليمون



الفول النابت بالطحينة


1/2 كيلو فول نابت - بصلة كبيرة
2 معلقة خل -ربع راس ثوم
ملح وكمون - بقدونس
ماء - طحينه


الطريقة


قشرى الفول النابت واغسلية
ضعي فى حلة الفول النابت فى ماء يكفى لتغطيته مع البصلة
المقطعة والثوم على النار لحد ما يستوى
صفية من ماء السلق واهرسية
نخفف الطحينة بالماء والخل والملح والثوم ونضعها
على الفول النابت المهروس
وندمجهم كويس ونزينهم بالبقدونس



فتة الفول النابت


شوربة فول نابت
1/2 راس ثوم
2 معلقة كبيرة خل
عيش ناشف - زيت


الطريقة


شيلى الفول من الشوربة على جنب
قطعى العيش قطع صغيرة ثم صبى علية شوربة الفول
النابت السخنة لحد ما العيش يتشرب غطية بغطاء حلة
لمدة 5 دقائق ضعى طبقة من الفول فوق العيش
اقدحى الزيت وحمرى فيه الثوم وبعدين
ضعى الخل لحد ما يغلى ثم ضعية على الفتة

الفول النابت المقلي


كوبايتين فول نابت - كوب عصير طماطم - 5فصوص ثوم مفرومين
- بصلة مخرطة صغير - نصف ملعقة كزبرة ناعمة-
ملح - فلفل - ملعقة صغيرة بقدونس مخرط صغير -
معلقتين زيت

الطريقة:

نقشر الفول النابت ونغسله
نحمر البصلة المفرومة في الزيت لحد ما تصفر
ثم يضاف الثوم المفروم والكزبرة
نضع عصير الطماطم ونخليهم على نار هادية لحد ما تتسبك الطماطم
ثم نضع فيها الفول و نقلبهم حوالى 10 دقائق
نزود شوية ماء ويترك على نار متوسطة لحد ما يستوى الفول
وزودى شوية ماء كلما احتاجت نضع البقدونس المفروم
ونخلية يغلي مع الفول غلوتين و يغرف 0
وبالهناء والشفاء0
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الفول النابت بكذا طريقه
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
† منتدى القديسة مارينا أميرة الشهيدات † :: +†+ المنتدى الاجتماعى +†+ :: † مطبخ القديسة مارينا †-
انتقل الى: