† منتدى القديسة مارينا أميرة الشهيدات †

† منتدى القديسة مارينا أميرة الشهيدات †

منتدى قبطى - أفلام وترانيم وألحان وتسبحة وكليبات ترانيم
 
الرئيسيةس .و .جبحـثالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 الفول المدمس

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
marina_504
المراقب العام
المراقب العام


انثى
عدد الرسائل : 487
العمر : 34
تاريخ التسجيل : 20/02/2008

مُساهمةموضوع: الفول المدمس   الجمعة 4 أبريل - 19:40

الفول المدمس


نصف كيلو فول تدميس ناشف
ربع كوب صغير عدس اصفر
طمطماية متوسطة
ليمونة

الطريقة هى

ننقع الفول من الليل الى الصبح فى ماء بارد بعد كدة نغسلة ونضعة فى قدر التدميس ونضع علية العدس ونقطع الطمطماية علية ونضعة على النار يغلى جيدا وبعد كدة نعصر علية الليمونة عشان ميسودش ويبقى لونة فاتح وجميل والعدس بدل الارز بردة عشان ميغمقش وبعد الغليان نوطى علية النار جدا وتسبية على النار كل ما الماء قل تزودية ماء ساخن وليس بارد لحد ما تلاقية استوى خالص تطفى علية او تحطيه على سخان صغير خاص للتدميس على فكره السخان ده مش غالى فى حدود 25 :30 جنيه مش أكتر من كده و موجد فى أى محل أدوات منزليه وممكن لو كتير تقسمية اكياس وتضعية فى الفريرزر لوقت الحاجةاو تشليه فى حلة صغيرة داخل الثلاجة ول عايزها ما يفسدت المده كلها لحد ما ينتهى كل يومين اوثلاثه خديه غلوة على النار ولم يبرد ادخليه تانى الثلاجة 0

[b]
بعض افكار للفول

الفول بالزيت و الكمون:يضاف للفول عصير ليمون و ملح و كمون و زيت(ذرة او زيتون زي ماتحبوا)
الفول بالدقة:تجهز دقة من ثوم مدقوق و ملح و كمون و كركم و ليمون و نضيفها عليه مع زيت و ممكن نضيفله طحينة.
الفول بالسلطة:تقطع طماطم مكعبات صغيرة و بصل و فلفل أخضر برضه مكعبات صغيرة و نضيف لهم ملح و كمون و خل و ليمون و نضيفهم للفول و نحط زيت و طحينة حسب الرغبة.
الفول بالطماطم:تقطع الطاطم مكعبات صغيرة و لما الفول يسخن نضيفها و نتركها إلى أن تذبل ثم نضيف الليمون و الملح و الكمون و الزيت.

الفول بالثوم و الطماطم:نقطع فصوص الثوم بالسكين شرائح بالعرض و نقلبها في السمن أو الزبدة حتى يصير اللون ذهبي و بعدين نضيف الطماطم المقطعة مكعبات و نضع ملح و فلفل اسود و بهارات و لما الطماطم تذبل نضيف الفول و نقلبه كويس
.
الفول بالباذنجان:لو باقي عندك شوية مسقعة أو باذنجان مقلي أو بابا غنوج قلبيه مع الفول و ضيفي ليمون و ملح و كمون و زيت بيبقى طعمه روعة.



[b]فول بالطحينة
فول مدمس طماطماية معلقة كبيرة بقدونس مغسول ومفروم نص معلقة صغيرة ثوم مهروس معلقة كبيرة طحينةمعلقة خل معلقة عصير ليمون معلقتين كبار زيت ملح و كمونالطريقةسخنى الفول واهرسية بالشوكة وقطعى علية الطماطماية قطع صغيرة ضعى فى طبق الطحينة والخل والزيت والثوم و البقدونس واخلطيهم كلهم مع بعض وبعدين ضعيهم على الفول وتبلى بالملح والكمون




فول بالفلفل الاخضر
فول مدمس نص معلقة صغيرة ثوم مهروس واحدة فلفل رومى كوب عصير طماطم ملح وفلفل وكمون 2 معلقة زيت الطريقةضعى الزيت او الزبدة على النار وحمرى فيه الثوم لحد ما يصفر ضعى علية عصير الطماطم وخليها على النار لحد ما تتسبك ثم ضعى الفول وشوية مياة صغيرين قطعى الفلفل مكعبات صغيرة وضعية على الفول و تبلى بالملح والكمون يغلو غلوة مع بعض واغرفية وبالهناء والشفاء0


[/b]
[/b]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الفول المدمس
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
† منتدى القديسة مارينا أميرة الشهيدات † :: +†+ المنتدى الاجتماعى +†+ :: † مطبخ القديسة مارينا †-
انتقل الى: