† منتدى القديسة مارينا أميرة الشهيدات †

† منتدى القديسة مارينا أميرة الشهيدات †

منتدى قبطى - أفلام وترانيم وألحان وتسبحة وكليبات ترانيم
 
الرئيسيةس .و .جبحـثالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 الحووشى الصيامى

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
marina_504
المراقب العام
المراقب العام


انثى
عدد الرسائل : 487
العمر : 34
تاريخ التسجيل : 20/02/2008

مُساهمةموضوع: الحووشى الصيامى   الخميس 3 أبريل - 22:31

الحواوشى الصيامى




المكونات:
1بطاطس مسلوقة - 1بصلة ( صغيورة) شرائح- 1بصلة مقطعة صغير- فلفل أخضر مقطع صغير - 3 طماطم لكل كيلو ( طبعاً في الأول مش هتعملوا كيلو يعني بلاش طفاسة ) مقطع صغير - ملح فلفل أسود- قرفة( نصف معلقة صغيرة ) -جنزبيل ــ بهارات الحواوشى ( من عند إبراهيم سليم في المنصورة واللي بره المنصورة يقولوا وأحنا نبعتلهم )
الطريقه:
تسلق البطاطس جيدا وتهرس جيدا ثم يضاف أليها كل المكونات
نحضر العيش البلدى العادى ونضع فيه هذا الخليط
ندهن الصاج بالزيت والعيش بالزيت
يدخل الفرن فى درجة حرارة متوسطة
----------------------------------------------





شاورما مشروم




المكونات:
فلفل رومى الوان شرايح – بصل – كرفس – مشروم طازج شرايح – 1 طماطم – 1 م خل – 1 م بهارات – زيت زيتون – خبز شامى
الطريقه:
نقشرالطماطم
نشوح فى الزيت البصل والفلفل رومى والمشراوم وشوية زعتر وملح وفلفل
ونتركهم دقيقتين أو نقول تلاتة
نفتح العيش الشامى ونضع فيه الشاورما( تحشيه يعني ) ونلفه كويس
نضع شوية زيت صغيرين قوى فى مقلاية ونحمر الساندوتشات خفيف
وممكن ندخلها الفرن لو عايزينه يتحمص منبره.
--------------------------------------------------------

فول اخضر بالكسبرة
المكونات:

2 م بصل مفروم – 3 م كسبرة خضراء – م بصل – 1/2 كفول اخضر بقشره – زيت – 2 كوب شوربة او ماء – م كبيرة ارز مغسول
الطريقة :

نقطع الفول بالورب قطع صغيرة
نشوح البصل فى الزيت ثانية ثم نضع الفول لحد ما يدبلواشوية ثم نضع م الارز ونقلب كويس ثم نضع م الكسبرة الخضراء المفرومة ونقلب ثم نضعالماء او الشوربة لحد ماتغطى المقدار ونتركه لحد ما يبتدى يدخل فى السوى نعملالتقليه نضع زيت فى مقلاية ونشوح فيها الثوم والكسبرة الخضراء ثم نضعهم فى الحلةعلى الفول لحد مالتغلى غلوة صغيرة ونطفىونغرفها

--------------------------------------------------------



أرز بسمتي بالخضروات الهندية

المكونات:
2 كوب ارز بسمتى – 3 مزيت زره – كوسة – جزر – 1/8 ك بسلة – فاصوليا – 3 كوب ماء ساخن – بصلة – 2 فص حبهان – 3 قرنفل
الطريقة :
نضع الزيت فى الحلة وعليها بصلة مخرطه ونشوحها ثم نضعالخضار المشكل المقطع والحبهان والقرنفل يتشوحوا ثم اضع الارز ونقلب كله مع بعضكويس ثم نضع الماء ونتركه يستوىعادى
--------------------------------------------------



بطاطس بالكسبرة
المكونات:
3 بطاطس كبيرة – م ثوم مفروم – مكسبرة خضراء مفرومة
الطريقة :
نقشر الطاطس ونقطعها مكعبات ونشوحها فى الزيت
نشوحالثوم فى الزيت ونضع الكسبرة الخضراء المخرطة وعصير ليمون ونقلبهم ثم نضع البطاطس ونقلبهم كلهم مع بعض كويس ونغرفهم








__________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
fatenyousry
محارب شياطين جديد
محارب شياطين جديد


انثى
عدد الرسائل : 1
العمر : 36
العمل/الترفيه : محاسبة
المزاج : عادى
تاريخ التسجيل : 02/12/2011

مُساهمةموضوع: رد: الحووشى الصيامى   الجمعة 2 ديسمبر - 8:45

ed]ze=9]شكرا على مجهودكم الرائع[/size]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الحووشى الصيامى
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
† منتدى القديسة مارينا أميرة الشهيدات † :: +†+ المنتدى الاجتماعى +†+ :: † مطبخ القديسة مارينا †-
انتقل الى: